Pages

May 5, 2012

New York Cheesecake!

May 5, 2012
Bok cure!
Danas je na redu recept za Newyorški Cheesecake, koji sam radila prvi puta a ispao je po meni suuuuper!
Pa idemo redom!
Sastojci koji su nam potrebni su: 
You'll need: 



Prvo radimo podlogu, ili koru/biskvit. 
You have to start with  the foundation or crust.
Za koru nam je potrebno
For crust, you'll need         85 grama mljevenog keksa / 85g crumbled biscuits
                                           1 jušna žlica šećera / 1tbs sugar
                                           50 grama maslaca kojeg prethodno otopite / 50g melted butter

Prvo morate usitniti keks jako sitno! Crumble biscuits!

Zatim dodajte otopljeni maslac, žlicu šećera i to sve lijepo pomiješajte!
Then add melted butter and 1bs of sugar and mix all together! 


Nakon toga obložite smjesom posudu u kojoj ćete peći cheesecake! 
After that place the mixture in the pan where you'll bake your cheesecake!


Stavite u pećnicu 10 minuta, prethodno zagrijanu na 180°! Kada prođe 10 minuta, izvadite i pustite da se ohladi!
Pan with mixture must go in the oven for 10 minutes ( 180°). After 10 minutes, leave it to cool.


Red je na kremu! / For the filling.
Trebat će vam 
You'll need          6 cijelih jaja  / 6 whole eggs
                            500 grama krem sira / 500g cream cheese
                            100 ml kiselog vrhnja / 100ml sour cream
                            Vanilin šećer 2x / 2 packs of vanilla sugar
                            170 grama šećera / 170 g of sugar

U veliku posudu stavite jaja i šećer i miješajte mikserom na maloj brzini dok ne bude gusta smjesa. Nakon toga dodajte u smjesu krem sir, ja ga prvo usitnim u krupnije komade i dodajem u smjesu, dodate vanilin šećer, kiselo vrhnje i sve lijepo smiksate. Probajte, ako vam nije dovoljno slatko, dodajte si još šećera.
Kada je sve spremno, izlijte smjesu u posudu, a pećnicu prije toga pripremite na 220°. Pecite prvo 25 minuta, a onda, NE OTVARAJTE PEĆNICU, namjestite temperaturu na 150° i pecite još 50 minuta. 
Put eggs and sugar in to the bowl and mix on low speed until it's thick. After that, put cream cheese, vanilla sugar and sour cream and mix well. You can put more sugar, if it's not sweet enough for you!
Pour the mixture in the pan and start baking for 25 minutes first ( 220°). After 25 minutes, DO NOT OPEN OVEN, low temperature down on 150 ° and bake for 50 minutes more!




Pustite da se ohladi! / Let it cool down!

Dok se hladi vi napravite preljev od zamrznutog voća, ja sam uzela mix maline, kupine, borovnice i brusnicu! Treba nam 500 grama voća koji ćemo kuhati na laganoj vatri sa 70 grama šećera! 
While it's cooling, make fruit topping. I used mixed frozen berries. You'll need 500 grams of fruit and 70 grams of sugar. Cook those two together on low heat.



   

Sve je spremno za posluživanje! Dobar tek! 
It's all done! Enjoy!

15 comments:

  1. Izgleda odlično i prefino! Obožavam torte od sira i slijedeći vikend je sigurno isprobavam! :DD
    Hvala za receptić :))
    <3

    ReplyDelete
  2. Mrak izgledaaaaa! :) Ovo šumsko voće taman podigne :P

    ReplyDelete
  3. Šumsko voće je odličan dodatak definitivno! :D

    ReplyDelete
  4. Obožavam tortu od sira iz Torte i to. Pogotovo čokoladnu verziju *_* mljac! Ja sam radila po ovakvom sličnom receptu, ali biskvit je bio od Digestive keksa, mislim da i u Torte i to rade s tim keksima. Uglavnom, jako fino <3

    ReplyDelete
  5. mmmmmmmmmmmm, njami gotovo,sline su vec do poda :)) iduci vikend ga pravim. obozavam kolace sa sirom :))
    Moja seka je vec skoro 5 mj u New York-u ali nije mi se pohvalila da je probala njihov cheesecake. Red je da joj zapovjedim da ga proba, (inace pazi na liniju) i da posalje za HR. :))
    Super postic
    kiss
    http://makeupmaja.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. that looks delicious! Good job~ I would try but I can't bake to save my life xD maybe I'll get one of my friends to try it out!~

    ReplyDelete
  7. mmmm izgleda savršeno :)))

    ReplyDelete
  8. Ja u životu nisam ni probala ni pokušala napraviti cheesecake. Ako bih ga i napravila, pošt o ga nikad nisam ni probala, ne bih sigurno ni znala da li sam ga dobro napravila..ahh..muke moje!

    JEdno pitanje..(da znam ako se odlučim naparviti ga), kakav si tačno sir koristila?(tačan naziv, pakovanje..bla bla..da ga mogu pronaći ;) )

    ReplyDelete
  9. Great photos, it looks so yummy! :)

    Lovely blog, now following! :)

    xoxox

    ReplyDelete
  10. Njamiiiii... Ja ovo MORAM jedan dan praviti :))

    P.S. Giveaway na mom blogu: http://dictionaryoffashion.blogspot.com/2012/04/my-first-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. Wow great post! Ive been thinking about trying to make cheescake lately lol :D xx

    ReplyDelete
  12. njam, njam..sad bih smazala ceo!

    ReplyDelete
  13. Izgleda super,mozda i ja pokusam napraviti :)

    ReplyDelete
  14. ajme, bome se bacam na pecenje!

    reci mi samo kakav je to tocno krem sir? gdje kupiti? :)

    ReplyDelete

Beautiful Melody

Melody of Beauty © 2014